Кампови

Један од основних проблема деце је како садржајно испунити слободно време. Дугогодишње искуство у раду са најмлађима, кроз мноштво спортско - рекреативних, културних, образовних и забавних програма, дају нам за право да понудимо један изузетан програм, намењен деци , по принципу дневног кампа. 

Наш задатак је једноставан. Желимо да сваком детету дамо могућност да допре до свог највишег степена овладавања изборном активношћу, на свом путу од знатижељника до будућег доброг познаваоца. 

Редовна физичка активност је навика која се лако формира у детињству, а много теже или никако у каснијем животу. 
За разлику од спортских клубова, спортских центара . . који у своје редове примају само изузетне за одговарајућу активност, код нас је свако дете ''ЗВЕЗДА''. Ми укидамо стресне ситуације у којима сe деца обесхрабрују - да ли ће последњи бити изабрани у тим или чак седети на клупи уз критике одраслих и друге деце да не поседују вештине подједнаке осталој деци. Такве стресне ситуације и негативна искуства су кључни у стварању негативног приступа за бављење неком спортско – рекреативном активношћу. Деца губе самопоуздање и често физичке активности престају да буду њихова животна навика, што опет носи комплексне репрекусије - деформитети, гојазност, агресивност, криминогено понашање, склоност ка пороцима - дуван, алкохол, дрога... 

Концепција се заснива на изборном принципу детета, у погледу спортске школе и креативне радионице, коју жели да упражњава. Ми деци нудимо организовано слободно време, уз бављење и савладавање одговарајућих спортских вештина, као и рад у креативним радионицама и културним активностима, које имају веома благотворно дејство на општи психофизички развој деце и изградњу здраве и друштвено корисне личности, уз формирање праве мере доброг укуса и естетске вредности. 

Садржаји који се нуде су у функцији складног и свестраног развоја младе личности детета, уз савремени приступ и интерпретацију, која одговара савременом детету. 

Напомињемо да су програми пројектовани за развој основних вештина и знања, јер је полазна основа дечији избор – жеља за упражњавањем одређених спортских вештина и едукативних програма. 


Тренутно СРЦ ''ПИОНИРСКИ ГРАД'' оганизује и реализује два кампа:

  • ''СПОРТ +'' - летњи дневни камп (отвара се на клик)
  • ''МУЛТИРЕКРЕАСПОРТ +'' - зимски дневни камп (отвара се на клик)