Камп Спорт Плус 2010

НАЈАКТУЕЛНИЈЕ!

СРЦ ''ПИОНИРСКИ ГРАД'' под покровитењством Скупштине Града – Секретаријат за спорт и омладину по седми пут организује Дечји летњи камп ''СПОРТ +''.
Камп је намењен деци узраста 9-10 година, популацији која има највише проблема да адекватно и активно користи своје слободно време. Млађи од њих имају бригу и надзор родитеља, старији су самостали а узраст 9-10 је запостављен.

fudbalska_radionica_38_20100803_2042926055Садржаји који се нуде у Кампу ''СПОРТ +'' су у функцији складног и свестраног развоја младе личности детета, уз савремени приступ и интерпретацију, која одговара савременом детету.
Основно програмско полазиште је тежња да се допре до сваког детета. Циљ је да га покренемо како би им спорт, физичка активност, била забава, саставни, здрави, део њихових живота.
Свако мора имати шансу, дечаци и девојчице, да покуша – свако мора бити у тиму – свако нека опонаша свог идола - резерве не постоје.
И г р а је кључна реч у развоју детета као спортисте, уметника – човека и то је оно што ће деца у нашем Кампу радити.

ДЕЧЈИ ЛЕТЊИ КАМП ''СПОРТ +'' ће радити са децом по следећим програмским целинама (радионицама) :
- Фудбалска радионица
- Еколошка радионица
- Забавно - рекреативна радионица
- Кошаркашка радионица
- Одбојкашка радионица

- – слободне активности -спортско-рекреативни садржаји, компјутери...
- забавне активност

1. фудбалска радионица – фудбал је данас засигурно најпопуларнија спортска игра, која је у светским размерама постала велики бизнис.Фудбал карактерише веома велика динамика и напор. Развија смисао за колективну игру , успех и одговорност али дозвољава и индивидуалне врхунске способности. Утиче на развој брзине, одраза, рефлекса, координације, одлучности и опште мишићне снаге.
У току петодневне школе фудбала, за интересне групе деце, радиће се на техници: ударци ногом, главом; примање лопте; дриблинг; одузимање лопте...Тактика- елементи индивидуалне и колективне тактике.
2. Кошаркашка радионица –кошарка је један од најпопуларнијих спортова код нас, деца радо прихватају активности у овој радионици. Савладавање основних кошаркашких ставова и елемената технике са лоптом унапређују координацију покрета и манипулативне способности детета.
3. Еколошко – природњачка радионица – екологија, опасности у природи, животиње у нашој кући, микро еко систем Пионирског града...Познато је колико се данас у свету води кампања и акција везаних за заштиту животне средине и животне угрожености планете на којој живимо.

4. Забавно-спортско–рекреативна радионица –подручје са мешавином елементарних игара, плеса, спорта, забаве уз обавезно такмичарско надметање. Наравно у играма учествују сви. Ове игре развијају колективни дух али не искључују индивидуалност. Осећај победе и пораза – кроз више игара где сте једном победник једном губитник емоције се преплићу, што је слично ситуацијама које их очекују у њиховом будућем животу.

5. одбојкашка радионица – овај наш изузетно трофејни спорт је радо прихваћен од стране деце. Подједнако подобан за дечаке и девојчице који ће се вероватно по први пут упознати са одбојком и основним елементима технике овога спорта.

СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНИ САДРЖАЈИ
(за рекреацију и забаву од 14-15 ч)
- стони тенис
- шах
- пикадо
- балони за скакање, провлачење....
- шетња
- софт тенис, вијаче, обручи, стони фудбал, пилатес лопте.......
- истражимо и заштитимо природу у Пионирском граду
- компјутер
-
ПЕТИ ДАН
Последњи дан Кампа је предвиђен за спортска такмичења, турнире у свим областима које су деца упражњавала протекла четри дана, ''Игре без граница'', еколошки квиз.
На пригодним дружењима ће демонстрирати све оно што су научили у креативним радионицама.
Програм се завршава великом журком, дружењем и доделом диплома у Дечиој дискотеци Пионирског града.

Програм се реализује по принципу полудневног кампа у оптималним условима, на бази реалних потреба деце, уз уважавање просторних, кадровских, финансијских и других услова.
Деца која долазе имају организован превоз, исхрану, здравствену заштиту и што је најбитније, квалитетну, стручну, програмску екипу и све то потпуно бесплатно.
Планира се долазак око 30 школа са територије Града. На нашем Кампу деца из школа са разних подручја Београда треба да се упознају, друже али и да искажу позитиван ривалитет у међусобним надметањима.
КАМП ће се реализовати у периоду 21. јуни –30. јули 2010. године године у шест смена по 5 дана (понедељак-петак), у времену од 9 –15 часова .У свакој смени је шест група са по 25 ученика тј. 150 полазника у смени, што је за 30 радних дана око 4500 деце.

Центар располаже са затвореним просторима за реализацију појединих програмских садржаја, али и адекватне просторе на отвореном.
• ОТВОРЕНИ ТЕРЕНИ – два терена за кошарку, један терен за одбојку, три терена за мали фодбал-рукомет, дватерена са вештачком травом за мали фудбал,.
• ЗАТВОРЕНИ ПРОСТОРИ – балон са вештачком травом, амфитеатар сала- за програмске активности, филм и позориште, компјутерски кабинет, фитнес кабинет, кабинет за више различитих радионица (глума, цртање, екологија и сл) простор за забавно-рекреативне активности, мала сала за корективну гимнастику, спортска стонотениска сала(10 столова) дискотека, клуб.
БЕЗ ОБЗИРА НА ВРЕМЕНСКЕ ПРИЛИКЕ(КИША И СЛ.) ОБЈЕКАТ ПРУЖА МОГУЋНОСТ РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРЕДВИЂЕНХ ПРОГРАМСКИХ САДРЖАЈА КАМПА.
Редовна физичка активност је навика која се лако формира у детињству, а много теже или никако у каснијем животу.

ЗАТО: ДРУЖИМО СЕ!!!!!!!

БЕОГРАД, јуни.2010. СРЦ ''Пионирски град''